strana - innovativ design

Innovativ design

Strana är ritad av Mannerfelt Design Team. De har skapat en båt med uppseendeväckande design utan kompromisser med vare sig funktion eller miljö. Med sitt nytänkande format utmanar den alla konventioner kring hur en motorbåt ska se ut och uppföra sig. Fokus har varit att skapa en social plattform för en hållbar livsstil till sjöss. Skrovet är från första pennstrecket anpassat för eldrift med minsta möjliga miljöpåverkan. Mannerfelt Design Team har skapat ett lättdrivet skrov utan planingströskel eller svall. Detta i kombination med elmotorns fördelar ger en båt med oslagbar komfort.

strana - designen

Mannerfelt Design Team

Företaget grundades 1978 av Ocke Mannerfelt. De har hundratals båtprojekt och 25 världsmästerskap, inom offshore racing, i ryggen. Mannerfelt Design Team är legendariskt i båtkretsar och är idag vida känt för stilren design, innovativa detaljer och energieffektiva skrov.

Ockes son, Ted, är chef och nu också MD. Ted startade tidigt med racing och har vunnit världsmästerskap i offshore racing. Han studerade vid Royal College of Art i London och arbetade därefter hos Lotus Cars och Jaguar Advanced Design.

Ted har tagit med sig den kreativa designprocessen från bilindustrin och använder avancerade CAD-designverktyg för att visualisera sina idéer. Alla konstruktioner som lämnat Mannerfelt Design Team sedan 2006 har varit baserade på Ted Mannerfelts designidéer.

Mannerfelt Design Team har vunnit flertalet priser för sin design. 2009 vann man tex. RedDot Design Award. Med Rib-båten Pzero 1400, som ritades för Pirelli, vann de ”Best of the best” i transportkategorin.

www.mdteam.se